«Diccionaris de mots»

És el tema més llarg de la sèrie Editar amb InDesign de Mac. Ho havia de ser. Ja podem deixar descansar la verificació ortogràfica i començar la recta final.

Imatge de presentació del tema 10 de la sèrie Editar amb InDesign de Mac

És difícil tenir una visió general de la verificació ortogràfica en InDesign fins que no s’han tocat totes les parts de la qüestió. Potser hauria pogut organitzar els continguts d’una altra manera, però no estic descontent dels tres temes en què els he desenvolupat:

– tema 8, «La revisió assistida»
– tema 9, «El final de ratlla»
– tema 10, «Diccionaris de mots»

Extret del tema 10, “Diccionaris de mots”.

Al tema 10, que vaig penjar divendres passat, hi ha dues qüestions de què estic especialment content, per la senzilla raó que no conec ningú que les hagi tractat mai: el no-idioma i els diccionaris de l’usuari per a tots els idiomes. Si algú arriba a capir quin paper tenen aquestes dues eines en la verificació ortogràfica, em consideraré pagat i repagat.

Extret del tema 10, “Diccionaris de mots”.
Extret del tema 10, “Diccionaris de mots”.

El futur de la sèrie Editar amb InDesign de Mac ja comença a escurçar-se. El pròxim tema s’ha de titular «Automatització», però abans arribarà el primer annex. Aneu passant a donar un cop d’ull al tauler d’anuncis (vull dir a les xarxes socials) per estar informats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *