EM38. Instal·lar una lletra

 

Vet aquí l’episodi 38 del podcast Escriure amb un Mac, que tracta de la manera d’instal·lar una lletra fent ús del programa que hi ha incorporat en OS X, el Catàleg Tipogràfic. El segon tema important que toco és la possibilitat de traslladar fitxers de fonts de la carpeta Fonts de l’usuari a l’anàloga que hi ha en el nivell superior, Macintosh HD. L’episodi és a iTunes en versió alta i baixa resolució i a Vimeo en baixa resolució.

La lletra que em serveix per fer la demostració és la DejaVu, una lletra de tres famílies: de pal sec (Sans), romana (Serif) i monoespaiada (Mono). El nombre de glifs —per no dir caràcters, que no és el mateix— de les fonts que formen les tres variants és impressionant. La família de fonts amb serifs ronda els 3.500 glifs en cada font; la monoespaiada, entre els 2.700 i els 3.300, i la de fonts amb serifs, més de 5.000, una quantitat de dissenys impressionant. En l’episodi també explico que la llicència de la DejaVu és completament oberta. En diuen Free license.

D’altra banda, en l’episodi repasso les quatre visualitzacions d’una lletra que proporciona el Catàleg Tipogràfic mitjançant quatre botons molt pràctics i cap al final explico com fer una col·lecció, que és una manera d’agrupar lletres seguint algun criteri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *