EM40. Fontstand

Entrar en el món de la tipografia és una mica més fàcil gràcies a Fontstand, una aplicació de prova, lloguer i compra de lletres creada per tres dissenyadors tipogràfics establerts als Països Baixos.

Com que no tot en aquesta vida passa a internet, és interessant que es presentin novetats per fer-nos la vida millor quan hem de treballar en documents que han de tenir forma de pàgina per imprimir. L’aplicació Fontstand, per al sistema operatiu OS X d’Apple, dóna l’oportunitat de provar una lletra tipogràfica durant una hora (una estona massa curta), però el que resulta realment útil és que l’usuari pugui llogar la lletra per mesos i que, una vegada acumulats dotze mesos, aquesta passi a ser seva.

En l’episodi 40 d’Escriure amb un Mac (a iTunes i a Vimeo) explico els detalls de l’aplicació i faig una prova d’una de les fonts de la lletra Skolar PE, creada per l’estudi Rosetta Type. Durant l’explicació, s’observa clarament que l’oferta de lletres és molt gran i atractiva.

Fontstand és un servei molt avantatjós per a dissenyadors gràfics i igualment per a persones particulars que vulguin posar un peu en el món de la tipografia atractiva i acurada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *