Ulysses com a exemple

Ulysses s’ha fet gran i s’ha tornat encara més interessant, sobretot per la seva integració entre Mac OS X i iOS

Ulysses de macOS

Fa amb prou feines una setmana Ulysses III es va convertir en Ulysses (44,99€) a seques i simultàniament en va néixer l’aplicació germana per a iPad, Ulysses for iPad (19,99€). La semblança entre les dues és impressionant. L’única cosa que queda per millorar en l’aplicació iOS és la gestió de fitxers i carpetes en Dropbox o serveis similars. Fins i tot es pot utilitzar en l’iPad un estil personalitzat d’exportació a RTF (o a epub, o a PDF) que hàgim creat en el Mac.

El fenomen d’Ulysses i el punt d’integració entre sistemes operatius a què ha arribat em fa pensar que aquesta és la via que moltes aplicacions haurien de seguir. No em refereixo tant als editors de text net (per exemple, Textastic i Byword ja tenen una integració plena entre l’aplicació d’escriptori i la de dispositius mòbils) com als processadors de textos i a Scrivener. La qüestió no és, potser, que es pugui escriure en un document indistintament en un entorn o l’altre, sinó que certes preferències coincideixin i no s’hagin de repetir en cada entorn.

Captura d’Ulysses per a iPad.
Captura d’Ulysses per a iPad. El patró de colors que s’utilitza és un d’anomenat Outback, descarregable a través de la mateixa aplicació o del seu web.

 

Sens dubte, Ulysses es pot permetre d’integrar les seves dues aplicacions perquè està basat en text sense format. Programes com Nisus Writer i Pages incorporen una quantitat de paràmetres de format tan gran —així en el text com en les imatges—, que no els podem demanar el mateix. No seria just. Ara bé, Apple ja ha posat en marxa el procés en Pages, Keynote i Numbers. El resultat no és satisfactori: vegeu els episodis EM20 i EM21 d’Escriure amb un Mac. Ens queda el consol de pensar que hi estan treballant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *