Un misteri d’iOS

Preview app from Mac OS X

No s’entén gaire que iOS no tingui una apli anàloga a Previsualització de Mac OS X. Si existís, la carpeta de Previsualització d’iCloud Drive tindria més utilitat, la mateixa que tenen les altres que hi són presents. Actualment, doncs, els documents PDF que un vulgui tenir disponibles en tots els dipositius han d’anar a la carpeta d’alguna aplicació d’iOS de gestió de PDFs.

Carpeta iCloud Drive i carpeta GoodReader
Carpeta iCloud Drive, què s’observa la carpeta de l’apli Goodreader d’iOS.

 

No és pas que en faltin, d’aplicacions d’aquestes. Personalment, tinc PDFpen 2 i GoodReader. També té una bona acceptació PDF Expert 5, de Readdle. Es podria dir que la manca d’una apli pròpia d’Apple per a PDFs dóna empenta a una pila de programadors que poden treballar sense la competència de l’empresa de referència. Segur que sí. Tanmateix, podríem fer la comparació amb el correu electrònic i el navegador. Jo utilitzo iCab Mobile cada vegada més com a alternativa a Safari, tant a l’iPad com a l’iPhone, i això no significa que Safari no hagi d’existir. Quant al correu, no he sortit mai de l’aplicació nativa, però ho podria fer i molts ja ho han fet.

Així doncs, ¿què passa?, ¿que la gestió de PDFs no és un servei de la mateixa categoria que el correu electrònic i la navegació per internet? És el que deia al títol: un misteri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *